Krenuli autobusi preko Čemerna i Rogoja

24.02.2012.

Snijeg na putu

FOČA – Devet od 40 autobuskih linija, poslije dvadesetodnevnog prekida, počeli su da saobraćaju u petak preko prevoja Čemerno ka Hercegovini i prevoja Rogoj ka Sarajevu.

Kako nam je potvrđeno na autobuskoj stanici u Foči končno su uspostavljene redovne linije iz Hercegovine prema Beogradu, Novom Sadu i Palama, kao i prema Sarajevu.

– Krenule su linije autoprevoznika “Sons”, “Ubla turs” i “Jugoprevoz”. Jutros je krenuo i autobus u Pale, preko Sarajeva, ali i dalje je većina linija blokirana – rekao je Draško Milanović, otpremnik na autobuskoj stanici.

On je dodao da je u stalnoj komunikaciji sa vozačima autobusa oko stanja preko prevoja Čemerno i Rogoj.

– Čujemo se stalno telefonima, a prevoznici kažu da nema problema i da nije ugrožena bezbjednost putnika – rekao je Milanović i dodao da autobusi prema Crnoj Gori i dalje ne saobraćaju i da još nema ni naznaka da će krenuti.

– Prevoznici još ništa ne govore o mogućem početku redovne vožnje. Ako tako potraje još koji dan, postoji mogućnost da će se autobusi koji saobraćaju prema Crnoj Gori usmjeravati preko Bileće – rekao je Milanović.

U preduzeću “Srbinjeputevi” potvrdili su nam da preko Miljevine do Sarajeva nema opasnosti od lavina.

– Oni dijelovi puta na kojima je bilo opasnosti od lavina očišćeni su, a dosta se snijega i otopilo, tako da se trenutno saobraćaj odvija uredno – kažu u “Srbinjeprevozu”.
Studenti

Prethodnih dana veliki broj studenata iz Foče i okolnih gradova nije mogao da se prebaci do mjesta u kojima studiraju, poput Pala, Nikšića i Trebinja. U Foči su do petka funkcionisale samo tri autobuske linije, prema Rogatici, Višegradu i Bijeljini.