Krsmanović trošio pare na svoju ruku

29.02.2012.

Opština Foča

FOČA – Nakon što mu nije prošao prijedlog o rebalansu budžeta za prošlu godinu, a zatim ni prijedlog budžeta za 2012, Zdravku Krsmanoviću na jučerašnjoj Skupštini opštine nije usvojen ni izvještaj o radu u 2011. godini.

Krsmanović je najviše zamjerki i primjedaba dobio zbog nezakonitih radnji, sumnjivih tendera i trošenja novca “na svoju ruku”.

U SNSD-u kažu da su glasali protiv izvještaja o radu načelnika jer je izvršna vlast dosta aktivnosti počinjala i sprovela bez saglasnosti Skupštine opštine.

– Za mnoge radnje Krsmanović nije imao odluku Skupštine i to je prvo što zamjeramo. Pored toga, nijedna naša pozitivna sugestija nikada nije razmatrana ni uvažena. Nijedan naš projekat nije prihvatio, već je na svoju ruku odlučivao koji će se projekti raditi. Čak nije ispoštovao ni programe uređenja građevinskog zemljišta – rekao je predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Ljubiša Ivanović.

Ivanović je dodao da Krsmanović sprovodi brojne aktivnosti, a da za to nema neophodnu dokumentaciju.

– Za obnovu mosta kod KP doma smo tražili uvid u dokumentaciju i dozvole, ali nikada naši zahtjevi nisu uvaženi. Imali smo informacije da čak i nema ništa od toga. Svaki tender Zdravka Krsmanovića je sumnjiv – dodao je Ivanović.

On je naglasio da Krsmanović samovoljno i na svoju ruku troši novac iz budžeta bez, kako je rekao, transparentnosti.

Zoran Nikolić, odbornik Srpske radikalne stranke, smatra da je izvještaj načelnika Krsmanovića nepotpun.

– Njegov izvještaj samo sadrži pozitivne stavke, a negativne ne iznosi, iako ih ima i ogledaju se u različitim zloupotrebama, kriminalnim radnjama, nenamjenskom trošenju budžetskog novca, visokim sudskim troškovima koje je ostvario kroz različite sporove, kao i kroz veoma sumnjive i namještene tendere – istakao je Nikolić.

Radojica Mlađenović, predsjednik Kluba odbornika DNS-a, koji je takođe bio protiv izvještaja, smatra da će opština Foča samo nazadovati ako ne promijeni načelnika.

Krsmanoviću juče nije ni mogao da bude izglasan izvještaj o radu jer već od decembra, od kada mu nije izglasan prijedlog rebalansa budžeta, on nema skupštinsku većinu.

Koalicija

U stranačkim kuloarima se spekuliše da će u koaliciju ponovo SNSD i DNS, dok je i dalje pod znakom pitanja koalicija SDS-a, PDP-a i Nove socijalističke partije, koja je još od decembra ozbiljno uzdrmana.