Novi snijeg u Višegradu stvorio dodatne probleme [FOTO]

04. фебруара 2012. 058.ba

Višegrad  pod snijegom

PUTARI NORMALIZUJU SAOBRAĆAJ

VIŠEGRAD – Višegrad je u subotu, 4. februara, osvanuo sa do sada najvećim snježnim pokrivačem od tridesetak santimetara. Visina snijega, sa predhodnim, na planinskim područjima višegradske opštine je znatno veća i na pojedinim prevojima premašuje jedan metar.

Radnici višegradske Radne jedinice „Romanijaputeva“ tokom cijele predhodne noći, uz svu raspoloživu mehanizaciju, uspjeli su osposobiti za saobraćaj sve magistralne i većinu regionalnih putnih pravaca, a tokom dana i gradske ulice u Višegradu. Sa mehanizacijom nastoje očistiti i regionalni put prema Borikama i Rogatici, preko Sjemeća, pri čemu im velike poteškoće stvaraju smetovi.

Vozačima se preporučuje krajnje oprezna vožnja zbog mogućih lavina i novih padavina, uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

Višegradski komunalci čiste trotoare, dok prilaze radnjama čiste njihovi vlasnici.

Ovaj najnoviji snijeg stvorio je dodatne probleme stanovnicima višegtradskih sela. Taman kad su radnici preduzeća „Romanijaputevi“, sa kojim je opština Višegrad sklopila ugovor o zimskom održavanju svih ulica, lokalnih i seoskih puteva, sa mašinama skoro očistili prilaze do najudaljenijih sela, novi snijeg je to sve zatrpao.

U „Romanijaputevima“ najavljuju novo čišćenje i ovih puteva, kako bi stanovnicima seoskih područja omogućili vezu sa svijetom.

Srećom, ovaj put, snijeg je padao bez prejakog vjetra, tako da nije bilo prekida u snabdjevanju električnom energijom. Nisu zabilježeni ni prekidi u telefonskom saobraćaju i u snabdjevanju građana vodom.

[royalslider id=“31″]

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,