Porast opšteg kriminaliteta

SRNA - 09. фебруара 2012. 058.ba

Forum bezbjednosti u Foči

FOČA – Na području opštine Foča u prošloj godini porastao je broj krivičnih djela opšteg kriminaliteta, posebno privrednog u kojem preovlađuje zloupotreba službenog položaja, a nanesena šteta premašuje 900.000 maraka, rekao je načelnik Stanice javne bezbjednosti Velimir Kostović.

Kostović je na današnjoj sjednici Foruma bezbjednosti opštine rekao da raste broj nasilja u porodici, te da je jedino došlo do smanjenja broja maloljetničkih prestupa.

Učesnici su izrazili nezadovoljstvo i strah zbog ukidanja staničnih odjeljenja policije u rubnim područjima opštine, kao što su Tjentište i Čelebići, zbog čega se stanovništvo ne osjeća bezbjedno. Raspravljano je i o vehabizmu, kao pojavi koja sve više opterećuje odnose u BiH.

„Stanica javne bezbjednosti Foča ne posjeduje nijednu operativnu informaciju o postojanju vehabija i njihovih aktivnosti na području opštine, tako da građani ne moraju da se plaše“, istakli su predstavnici MUP-a RS.

Učesnici Foruma ocijenili su danas da je, uprkos povećanju broja krivičnih djela u prošloj godini za 23 odsto, a saobraćajnih nesreća za 26 odsto, stanje u oblasti bezbjednosti povoljno i stabilno. Na sastanku Foruma odličnim je ocijenjeno i stanje bezbjednosti Bošnjaka – povratnika u opštinu, pogotovu njihovih vjerskih sloboda.

Sjednici su prisustvovali predstavnici mjesnih zajednica, te političkog i privrednog života opštine, obrazovanja i nevladinog sektora.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,