Preventivne i obrazovne aktivnosti o bezbjednosti saobraćaja

SRNA - 23. фебруара 2012. 058.ba

Saobracajac

VIŠEGRAD – Pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Višegrad, u saradnji sa Auto-moto društvom /AMD/ iz ovog grada, u prethodna tri dana realizovali su preventivne i obrazovne aktivnosti iz oblasti bezbjednosti saobraćaja o temi „Mladi i stari kao rizična grupa u saobraćaju“.

Predavanja o ovoj temi održana su u Srednjoj školi „Ivo Andrić“ u Višegradu za 150 učenika četvrtog razreda, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

Cilj predavanja bio je da se učenici upoznaju sa načinima podizanja bezbjednosti u drumskom saobraćaju, sa posebnim akcentom na faktore ugrožavanja.

S tim u vezi, učenici su upoznati o načinu polaganja vozačkog ispita, čovjeku kao faktoru bezbjednosti u saobraćaju.

Predavanja su obuhvatila i teme koje se odnose na neprilagođenu brzinu kretanja vozila, prolazak kroz crveno svjetlo, nepropisno preticanje, oduzimanje prvenstva prolaza, odstojanje između vozila, vožnju pod uticajem alkohola, umor, te sisteme i značaj korištenja zaštite – bezbjednosni pojasevi, kacige i sjedalice za djecu.

Sa ovakvim i sličnim predavanjima i edukacijom mladih o ponašanju u saobraćaju nastaviće se i u narednom periodu s ciljem da se bezbjednost saobraćaja podigne na što veći nivo.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: