Proglašeni najbolji sportisti opštine Foča

03.02.2012.

Pehar za fudbalere

Najbolji sportista opštine Foča za 2011. godinu je košarkaš Ivan Radović, a najbolji sportski kolektiv je FK Sutjeska

FOČA – Na tradicionalnoj svečanosti proglašenja najboljih sportista, koja je održana u Gradskoj dvorani pred više od 1000 posjetilaca, laureatima je diplome i novčane nagrade uručila zamjenik načelnika opštine Olivera Elez. Kao kapiten i najbolji strijelac tima, Ivan Radović je u prošloj sezoni predvodio košarkaše Sutjeske do finala plej-ofa Prve lige RS, a fočanski fudbaleri su ostvarili najbolji rezultat u posleratnom periodu, osvojivši treće mjesto u šampionatu Srpske.

– Iskreno, nagrada me iznenadila, ali i mnogo obradovala. Ovo je priznanje i za moj klub, za sve ono što smo uradili u posljednje četiri godine. U Foči ima dosta perspektivnih košarkaša sa kojima se dobro radi i na koje ćemo moći u budućnosti da se oslonimo. Trenutno je u klubu nešto lošija finansijska situacija, sve su domaći igrači, uglavnom mlađi, od kojih se u narednim sezonama mogu očekivati bolji rezultati – rekao je Radović.

Za najboljeg trenera izabran je Milenko Ivanović, trener mlađih selekcija u Košarkaškom klubu Sutjeska. Pioniri i kadeti Sutjeske, pod učiteljskom palicom Ivanovića, već tri godine su najbolji u regiji.

– U gradu je dosta trenera, a biti najbolji među njima, sigurno da mi znači za nastavak moje trenerske karijere. U posljednje tri godine, mlade selekcije Sutjeske dominiraju u našoj regiji. U klubu imamo četiri selekcije, tri takmičarske i predpionire. Dosta je talenata koji će jednog dana sigurno zaigrati za prvi tim- istakao je Ivanović.

Proglašeno je i troje najperspektivnijih sportista Foče. To su stonoteniserka Nadežda Vuković- prvak BiH i RS u konkurenciji do 12 godina, karatistkinja Milica Todović- kadetski vicešampion RS i mladi golman Sutjeske Darko Krnojelac. Najbolji sportski radnik je Ivica Peter, dugogodišnji sudija i delegat u košarci, rukometu i odbojci. Trenutno je zaposlen kao ekonom u FK Sutjeska, a na svim sportskim dešavanjima u gradu nezamjenljiv je u ulozi voditelja i komentatora. Ove godine prvi put je proglašen i najbolji sportski novinar. To priznanje dobio je novinar Radio Foče i dopisnik lista Dan, Igor Janković, a posebna nagrada za afirmaciju ekstremnih sportova dodijeljena je Spasilačkom klubu Volf. Manifestacija je održana u organizaciji opštine Foča, opštinskog Sportskog saveza i Gradske dvorane.