Škola počinje u ponedjeljak, nema raspusta

17.02.2012.

Školske klupe

Nastavak predavanja u osnovnim i srednjim školama počinje u ponedjeljak, a ova školske godine najvjerovatnije neće biti proljećnog raspusta.

U istočnom dijelu Republike Srpske trenutno ima padavina, ali one ne bi trebalo da donesu nove poteškoće, rekao je šef Tima Vlade Republike Srpske za koordinaciju i praćenje stanja u ugroženim opštinama Anton Kasipović.

“Zahvaljujući angažmanu Tima Vlade Republike Srpske i uz neviđen entuzijazam svih ostalih ljudi koji su pomogli u raščišćavanju snijega u Srpskoj, nove padavine ne bi trebalo da donesu nikakve poteškoće bilo kome”, rekao je sinoć Kasipović za Televiziju “Kanal 3”.

On smatra da je Vlada Republike Srpske u ovom periodu, radeći prije svega na otvaranju komunikacija i pomoći ljudima, položila veliki i značajni ispit.

“Mislim da je bila dobra odluka predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednika Vlade Srpske Aleksandra Džombića da se konvoj mašina uputi iz zapadnog prema istočnom dijelu Srpske, jer je bila neophodna pomoć”, rekao je Kasipović.

Prema njegovim riječima, ovo što se dešavalo posljednjih dana u stvari pokazuje visoku organizovanost Republike Srpske i njenih institucija.

“Ovih dana u Srpskoj se razvijao novi patriotizam i novi osjećaj odgovornosti za svakog čovjeka u Republici Srpskoj”, rekao je Kasipović.

On je istakao da u cijeloj ovoj priči ne treba zaboraviti i ljude iz Helikopterskog servisa Republike Srpske koji su nekada odlučivali da se leti i kada se to nije smjelo činiti.

Kasipović je naveo da nastavak predavanja u osnovnim i srednjim školama počinje u ponedjeljak i dodao da će se već nekako iznaći rješenje za nadoknadu propuštenih časova.

“Aktivi direktora srednjih i osnovnih škola pripremaju prijedlog kako nadoknaditi propuštene časove i mislim da kod njih sazrijeva uvjerenje da nam možda nije ove godine neophodan proljećni raspust i da na taj način možemo nadoknaditi propuštene časove, a ostalo ćemo nadoknaditi subotom i nedjeljom”, rekao je Kasipović, koji je i ministar prosvjete i kluture.