Smetovi zameli put do Kalinovika

SRNA - 13. фебруара 2012. 058.ba

Snijeg na putu u Foči

FOČA – Put Dobro Polje – Kalinovik i dalje je zatvoren za saobraćaj, jer jaka mećava u mjestu Šivolje već dva dana stvara nanose visoke nekoliko metara, dok se na magistralnim putevima iz Foče, preko Dobrog Polja, za Sarajevo, te za Tjentište, Šćepan Polje i Ustipraču saobraća jednom kolovoznom trakom, potvrđeno je Srni u preduzeću „Srbinjeputevi“.

Mašine ovog preduzeća danas će ponovo pokušati da se probiju do Kalinovika.

Regionalni put Foča – Zavait raščišćen je za teretni saobraćaj, ali se, zbog mećave i visokih smetova, ne može dalje do Čelebića. Danima je potpuno snijegom zatrpan put do Meštrevca, najudaljenije mjesne zajednice od Foče čiji stanovnici žive na nadmorskoj visini od 1 400 metara.

Čiste se i lokalni putevi i koji su u nadležnosti opštine, a prioritet su gradske ulice i komunikacije do bolnice i gradske deponije.

Mašina iz Banjaluke, koja je juče predata opštini na upotrebu, vratila se sa puta Trojangla – Štavalj – Vrbnica, neobavljena posla. Jaka vijavica i visoki smetovi onemogućili su pokušaj deblokade stanovnika Vrbnice, Radetovine i Grandića.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,