Stanovi za samohranu majku i staricu

Glas Srpske - 03. фебруара 2012. 058.ba

Stanovi za samohranu majku i staricu

ROGATICA – Danka Gadžunović sa kćerkama Anđelom i Jelenom i Ranka Andan (75) novi su stanari kuće solidarnosti „Vila Anđelina“ u koju je početkom novembra prošle godine useljeno 12 porodica iz kolektivnog centra „Univerzitet“ u Rogatici.

Novi stanari su dobili dvije garsonjere, koje su prvobitno bile namijenjene Miodragu Makiviću i Petku Kokošaru iz kolektivnog centra, međutim, oni su preminuli ne dočekavši da zgrada bude useljiva.

Poslije javnog poziva i sprovedene procedure, stanovi su dodijeljeni porodici Gadžunović i Ranki Andan.

– Prednost su imali korisnici socijalne pomoći, samohrani roditelji, povratnici i raseljena lica. Na javni oglas javilo se šest porodica i najviše bodova dobila je porodica Gadžunović u kojoj je uz samohranu majku i dvoje maloljetne djece, odličnih učenika i starica Ranka Andan, raseljeno lice iz sela Vražalice, koja u Rogatici pod tuđim krovom živi od 1992. godine – rekla je direktorka Centra za socijalni rad Katica Vitomir, koja je i uručila ključeve novim stanarima „Vile Anđelina“.

– Presrećna sam što sam doživjela ovaj trenutak da moje kćerke imaju svoj krov nad glavom. Neizmjerno sam zahvalna svima koji su nam pomogli – rekla je poslije useljenja Danka Gadžunović.

Pomoć

Samohrana majka Danka Gadžunović i njene kćerke žive od 180 maraka dječijeg dodatka i 57 maraka socijalne pomoći, a starica Ranka Andan od Centra za socijalni rad dobija 41 marku i to su im jedina mjesečna primanja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,