U Foči proglašeno vanredno stanje

SRNA - 05. фебруара 2012. 058.ba

Foča pod snijegom

FOČA – Načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović na današnjem sastanku Štaba za krizne situacije proglasio je vanredno stanje u ovoj opštini zbog obilnih snježnih padavina koje su prouzrokovale mnogo probleme građanima.

U zaključcima sa današnjeg sastanka obavezuju se Štab Civilne zaštite, Crveni krst, ali i sve ostale strukture lokalne vlasti na maksimalno angažovanje u otklanjanju posljedica snježnog nevremena.

Upućen je poziv građanima, preduzećima i ustanovama da se odazovu na apel za čišćenje snijega ispred svojih kuća i objekata. Visina snijega u gradu je 80 centimetara, a u seoskim područjima 1,5 do dva metra.

Danas je saopšteno da je, poslije višečasovnih pokušaja, mehanizacija „Srbinjeputeva“ uspjela da probije snježnu blokadu na liniji Foča-Miljevina, ali je i dalje zbog brojnih lavina u prekidu magistralni put Miljevina-Dobro-Polje-Trnovo.

Mehanizacija Rudnika mrkog uglja Miljevina uspjela je da se probije do zavijanih autobusa, kombija i auotomobila u mjestu Tuhalji, odakle je juče, pješke u Miljevinu izbjeglo oko 70 putnika.

„U toku sutrašnjeg dana predstoji nam velika borba na oslobađanju zavijanog velikog tunela u kanjonu rijeke Bistrice, ali i probijanju lavina u Sjeračkim stijenama“, rečeno je Srni u Rudniku Miljevina.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,