U Novom Goraždu neprohodan put do većine sela

SRNA - 06. фебруара 2012. 058.ba

Novo Goražde pod snijegom

NOVO GORAŽDE – Put do većine sela u opštini Novo Goražde je neprohodan, a jedina mašina za raščišćavanje snijega kojom raspolaže opština trenutno je angažovana na putu ka Gornjoj Sopotnici – rekao je Srni načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Tomislav Čarapić.

Čarapić je rekao da povremeno angažuju još jednu mašinu iz federalnog Goražda, ali da te usluge moraju da plate.

„Ljudi koji se javljaju iz udaljenih sela uglavnom traže pomoć u stočnoj hrani, jer zbog metar i po visokog snježnog pokrivača teško mogu da dođu do sijena, udaljenih više stotina metara od kuća i štala, pogotovo jer je uglavnom riječ o starijim ljudima, povratnicima“, kaže Čarapić.

S obzirom na nedostatak mehanizacije za raščišćavanje, Čarapić ističe da je sreća u svemu ovome što za sada nije bilo poziva za hitim intervencijama, „jer ne zna kako bi uspjeli da pomognu ljudima“.

Snabdijevanje strujom na području opštine Novo Goražde je uredno, a u Mjesnoj zajednici Kopači postoji problem vodosnabdijevanja.

Čarapić je rekao da je jedna kaptaža izvorišta u Kalnićima zaledila i da su ekipe na terenu i rade na raščišćavanju puta do tog mjesta kako bi u toku dana pokušali da riješe problem.

Pripadnici Civilne zaštite opštine Novo Goražde angažovani su na ručnom raščišćavanju snijega.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,