U Višegradu najavljuju brojne akcije na unapređenju bezbjednosti saobraćaja

10. фебруара 2012. 058.ba

Višegrad - bezbjednost saobraćaja

STRATEGIJOM ODREDITI PRIORITETE

VIŠEGRAD – Na sjednici Savjeta za bezbjednost saobraćaja opštine Višegrad načelnik Tomislav Popović je rekao da su Ujedinjene nacije narednih deset godina proglasile Dekadom bezbjednosti saobraćaja.

-Tim povodom Višegrad je, pored Zvornika i Gradiške, uključen u pilot projekat unapređenja bezbjednosti saobraćaja, koga finansira Svjetska banka, pojasnio je Popović, najavljujući da će se ovim projektom uraditi Strategija bezbjedosti saobraćaja Višegrada do 2022. godine.

On je precizirao da će se Strategijom precizirati brojne aktivnosti i odrediti prioriteti, koji se odnose na bolje regulisanje saobraćaja u gradskim ulicama, imajući na umu velike turističke planove ove lokalne zajednice.

Strategijom će, kako je najavljeno, biti precizirani i planovi izgradnje parkirališta, proširenja preuskih raskršća, te mogućnost izgradnje tranzitne saobraćajnice za putnička vozila, kako nebi zaobilazila najuže gradsko jezgro, u kome se nalaze najvažnija znamenja Višegrada, koja su posebno interesantna sve brojnijim turistima.

Obzirom da su najbrojniji uzroci saobraćajnih nezgoda na području Višegrada neprilagođena brziona, čak 50 odsto, i vožnja pod dejstvom alkohola, 10 odsto, saobraćajna policija planira odgovarajuće akcije.

Komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja u Višegradu, Vojislav Krunić, je naglasio da za razliku od ranijih godina, tokom 2010. i 2011. godine, na magistralnim, regionalnim i ostalim putevima na području Višegrada nije zabilježena ni jedna saobraćajna nesreća sa smrtnim posljedicama.

Krunić je, pored represivnih aktivnosti, najavio i brojne preventivne akcije, kao što su predavanja u školama i podjela letaka svim učesnicima u saobraćaju.

Na sjednici Savjeta za bezbjednost saobraćaja opštine Višegrad najavljen je nastavak projekta proširenja magistralnog puta u naselju Nezuci, te otklanjanje manjih propusta pri prošlogodišnjoj sanaciji magistralnog puta od Višegrada do Vardišta.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,