Ukinuto stanje elementarne nepogode

20.02.2012.

Rogatica zimi

ROGATICA – Na podučju opštine Rogatica ukinuto je stanje elementarne nepogode koje je zbog snježnog nevremena uvedeno 6. februara.

Odluku o ukidanju donijeli su članovi Opštinskog štaba Civilne zaštite Rogatice na današnjem sastanku na kojem je istaknuto da će lokalne puteve nastaviti da održavaju tri firme koje su ovaj posao dobile na tenderu.

Načelnik štaba Milenko Janković rekao je novinarima da će lokalne puteve održavati rogatička preduzeća, a regionalni put “Romanijaputevi” sa sjedištem na Sokocu.

On je istakao da je preduzeće “Romanijaputevi” osposobilo dionicu magistralnog puta Mesići – Dub kod Rogatice na koju su se danas obrušile tri lavine.

Janković je istakao da na području ove opštine još ima sela do kojih se može doći samo terenskim automobilom.

Prema njegovim riječima, od uvođenja stanja elementarne nepogode podijeljeno je 96 paketa sa hranom socijalno ugroženim licima, od čega je opština obezbijedila 64 paketa, Crveni krst 10 i Helikopterski servis Republike Srpske 22 paketa.

On je napomenuo da je u ovogodišnjem budžetu obezbijeđeno 64.000 KM za zimsko održavanje puteva, ali će biti izdvojena dodatna sredstva za ove namjene.