Uklonjene snježne lavine na putu Gacko – Tjentište

SRNA - 18. фебруара 2012. 058.ba

Lavina

FOČA – Na magistralnom putu Gacko – Tjentište, u rejonu Suve, uklonjene su snježne lavine sa kolovoza i put je prohodan, ali još postoji opasnost od obrušavanja snijega, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Saobraćaj se i dalje odvija usporeno i otežano na putevima u Hercegovini i jugoistočnim krajevima Srpske.

U nižim predjelima kolovozi su većim dijelom mokri, dok u višim predjelima ima mjestimično ugaženog snijega i poledice.

Teretnim vozilima sa prikolicom dozvoljen je saobraćaj preko prevoja Han Pogled /Vlasenica – Han Pijesak/ i preko Romanija /Sokolac – Rogatica/, ali uz upotrebu lanaca.

Na magistralnom putu Nevesinje – Mostar u funkciji su obje trake, a na dionici Nevesinje – Gacko u funkciji je jedna traka i radi se na proširenju kolovoza.

Na magistralnom putu Trnovo – Brod na Drini učestale su lavine, a na prevojima ima i smetova, pa se saobraćaj odvija otežano, jednom trakom.

Za saobraćaj je zatvoren granični prelaz Hum, sa crnogorske strane.

Granični prelazi Klobuk i Deleuša, prohodni su iz Republike Srpske, ali je saobraćanje putničkih vozila na crnogorskoj strani otežano.

Na ostalim graničnim prelazima saobraća se bez dužih zastoja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,