Važno je pobjeđivati kod kuće

09.02.2012.

KK Varda HE

VIŠEGRAD – Košarkaši Varde HE blizu su plasmana među šest najboljih ekipa BiH, što bi bio najveći uspjeh višegradskog kluba u ovom takmičenju.

Višegrađani se trenutno nalaze na petom mjestu sa skorom od deset pobjeda i šest poraza, a konkurenti za to su mu i Mladost i SL Takovo Leotar. Trener Varde HE, Dragoljub Vidačić, kaže da je priča o borbi za opstanak prošlost, iako je sezona započeta upravo s njom, dok se o ovakvom plasmanu nije mnogo pričalo. Vremenom Varda je pokazala da može u nastavak šampionata.

– Poslije posljednja tri kola ne možemo da pričamo o opstanku, to je prošlo. Hoćemo da uđemo u Ligu šest, a igramo s dva najveća konkurenta, s Leotarom u Trebinju i Mladosti na našem terenu. Objektivno, ako ne budemo pravili neke neočekivane kikseve možemo među šest najboljih. Postoje nekakve računice, pa recimo možda i s jednim kiksom odemo, ali želimo da pobjeđujemo sve kod kuće, a moglo bi se desiti da odlučuje posljednje kolo s Mladosti. Važno je da do tada pobjeđujemo kod kuće – jasne su sve kombinacije treneru Dragoljubu Vidačiću.

On dodaje da ranije o ovakvoj mogućnosti nisu željeli da pričaju, jer ih je dobrim dijelom plašilo to kako će se uklopiti mladi igrači koji ove sezone moraju da igraju.

– Negdje pred poečtak Lige vidjelo se da imaju tri ekipe koje se bore za to, Čapljina, Bosna i Igokea.

Mislio sam da će Zrinjski i Borac kandidovati za peto mjesto, ali sam razmišljao zašto ne bismo to mogli Mladost i mi. Bili smo nepoznanica zbog igrača do 21 godinu, tu su nam jedni igrači rođeni 1995, 1993. i 1990. godine. Pribojavali smo se kako će se snaći.

Imali smo i sreće u nekim utakmicama, a poslije je poraslo samopouzdanje. Već od šestog-sedmog kola nadali smo se potajno da možda možemo u završnicu.

Po meni, imamo tim koji može da stane na crtu Leotaru i Mladosti – dodao je Vidačić.

Narednu utakmicu košarkaši Varde HE treba da igraju u Laktašima s Igokeom, ali se kolo već dva puta odgađa zbog loših vremenskih uslova. Vidačić kaže da treniraju jed nom dnevno u toploj dvorani.

– Uveče treniramo, dvorana se do tada zagrije, a ujutro smo u teretani, samo malo se zagrijavamo na parketu. Ovo su eksperimenti sada, jer ne možemo to da tretiramo kao pripreme, niti možemo gdje da odemo.

Treniramo i malo ispravljamo šta je potrebno. Trudimo se da što više igramo na treningu – kaže Vidačić.

sportlive.ba