Vojvođani oduševljeni gradom od kamena

SRNA - 02. фебруара 2012. 058.ba

Andrićgrad

ANDRIĆGRAD – Prva grupa turista danas je organizovano posjetila gradilište Andrićgrada na ušću Rzava u Drinu u Višegradu.

Andrićgrad je posjetila grupa od 65 Vojvođana, agronoma koji prisustvuju seminaru na Zlatiboru.

„Ovo je prva organizovana zvanična i najavljena posjeta jedne turističke grupe Andrićgradu čiji se obrisi uveliko naslućuju. Pod krov je stavljena zgrada pozorišta, bioskopa, ulazne kapije, zanatskog centra, opštinske administracije, a u toku je gradnja hotela i Andrićevog instituta“, rekao je turistima šef gradilišta inžinjer Radomir Stojić.

Gosti su se interesovali za namjenu pojedinih objekata i ideju režisera Emira Kusturice da izgradi grad u gradu.

Milan Jocić iz Opova kaže da je oduševljen lokacijom budućeg grada i onim što je dosad urađeno i da će sigurno doći na otvaranje.

Tamara Cano iz Bačkog Petrovog Sela kaže da u Vojvodini s pažnjom prate šta se gradi u Višegradu i da je polaskana činjenicom što je u prvoj zvaničnoj turističkoj grupi koja ovdje dolazi.

Iako je temparatura ispod nule građevinari obavljaju radove na zgradi hotela i robne kuće u gradu koji niče u čast nobelovca Ive Andrića.

Turisti iz Vojvodine posjetili su i Spomen-učionicu Ive Andrića i most Mehmed-paše Sokolovića na Drini.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,