Zapošljavanje preusmjereno u realni sektor

SRNA - 03. фебруара 2012. 058.ba

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić izjavio je danas da je zapošljavanje pripravnika u Srpskoj preusmjereno u realni sektor.

„Ukoliko realni sektor ne bude zainteresovan za zapošljavanje pripravnika donijećemo odluku kako i na koji način njih uposliti“, rekao je Džombić novinarima u Banjaluci.

On je ocijenio da je svako zapošljavanje pripravnika dobro kako bi oni nakon pripravničkog staža mogli da pronađu stalno zaposlenje.

Vlada RS dala je saglasnost na izmjene i dopune Projekta zapošljavanja pripravnika visoke i više stručne spreme „Znanjem do posla“, prema kojima će umjesto 1 000 biti sufinansirano 1 500 pripravnika, a vrijednost projekta je oko 17 miliona KM.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić rekao je ranije Srni da će za korisnike sredstava iz oblasti poljoprivrede, prerađivačke industrije, proizvodnih uslužnih djelatnosti, kao i korisnike sredstava iz razvijenih i izrazito nerazvijenih opština 70 odsto neto plate od 420 KM i stope doprinosa od 262 KM finansirati Vlada putem Zavoda za zapošljavanje, dok će preostali dio od 30 odsto neto plate finansirati poslodavci.

Đokić je rekao da će za ostale korisnike Vlada RS obezbijediti 50 odsto sredstava za neto plate, odnosno 300 KM i 197 KM za doprinose, dok će poslodavci obezbijediti oko 498 KM.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,