Zavejani putnici krenuli pješice prema Miljevini

04.02.2012.

Foča zimi

FOČA – Putnici koji su od juče zavejani u Tuhaljima i Krupcu, na magistralnom putu Sarajevo – Trnovo – Miljevina, još čekaju pomoć, a nekoliko njih odlučilo se jutros na pješačenje do sedam kilometara udaljene Miljevine, javlja dopisnik Srne.

“Stanje je krajnje dramatično, jer su ljudi već petnaest časova promrzli, bez hrane i vode, a iscrpile su se i baterije na mobilnim telefonima, što je dodatno povećalo neizvjesnost i strah”, rekao je Srni jedan od putnika iz autobusa koji je zarobljen u lavini u Tuhaljima, prema Miljevini, dodajući da su pojedinci krenuli pješice prema Miljevini.

Direktor preduzeća “Srbinjeputevi” Neđo Pavlović rekao je Srni da je prema Tuhaljima upućena dodatna mehanizacija iz Rudnika mrkog uglja Miljevina, te da se očekuje deblokada puta.

Poslovođa u preduzeću “Romanijaprevoz” Istočno Sarajevo Slaviša Popovac rekao je Srni da je prema putnicima zavejanim u Krupcu, u opštini Istočna Ilidža, upućena jedna mašina, ali da nije siguran da će uspjeti da se probije do njih.