Zavejano više sela

SRNA - 03. фебруара 2012. 058.ba

Foča zimi

FOČA – Više sela na području opštine Foča potpuno su zavejana, a zbog snijega koji neprekidno pada već 24 časa u prekidu je saobraćaj na magistralnim putevima Šćepan Polje – Plužine – Nikšić i Tjentište – Gacko.

Saobraćaj na putu Sarajevo – Trnovo, poslije višečasovnog prekida, ponovo je uspostavljen, ali je teška situacija na planinskom prevoju Rogoj, na putu prema Foči, na dionici Dobro Polje – Kalinovik i Foča – Tjentište, gdje je danonoćno angažovana mehanizacija preduzeća ,“Srbinje putevi“ iz Foče.

Što se tiče lokalnih puteva u fočanskoj opštini potpuno su zavejana najudaljenija sela u mjesnim zajedniciama Meštrevac Kozja Luka, Kratine i Popov Most. Ponovo je blokiran put za selo Vrbnicu, a bez saobraćajne veze sa svijetom ostali su Grandići, Radetovina, Mrkalji, Šadići, Mješajići, te Kratine i Kozja Luka.

Zbog snježnih lavina i visokih nanosa vozila ne saobraćaju magistralnim putevima Šćepan Polje – Plužine – Nikšić i Tjentište – Gacko, pa u Foču danas nisu saobraćali autobusi iz Podgorice, Hercegovine, Višegrada i Sarajeva, potvrdili su iz Autobuske stanice u Foči.

Autobusi iz drugih mjesta dolazili sa višečasovnim zakašnjenjem.

U opštinskom Odjeljenju za urbanizam i komunalne poslove potvrdili su da su danas u prioritetu čišćenja gradskih ulica u Foči, a da će mehanizacija tokom naredna dva dana biti angažovana u najugroženijim seoskim putevima.

Iz Civilne zaštite upućen je apel stanovništvu da se angažuje na čišćenju snijega ispred svojih stanova i kuća.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: