“Ćiro” kreće 15. aprila

Agencije - 16. marta 2012. 058.ba

Ćiro kroz šumu

VIŠEGRAD – U Željeznicama Srbije obavljaju se pripreme za početak saobraćaja na obnovljenoj uskotračnoj pruzi Kremna – Mokra Gora – Višegrad u ovoj turističkoj sezoni, koja će početi 15. aprila i trajati sve do sredine oktobra.

“Pripremili smo tri lokomotive dizelke i jednu parnjaču i vagone koji mogu u jednoj turi da prevezu 150 putnika. Vozovi će, kao i prošle sezone, polaziti od Mokre Gore do Šargan Vitasa, kao i od Mokre Gore do Višegrada”, rekao je šef Sekcije za prevoz putnika Željeznica Srbije iz Užica Milosav Karajidžić.

Planirano je da turistički voz, popularni “ćiro”, vozi i do Višegrada, jednom sedmično ili više puta nedjeljno, prema potrebi.

“U toku su dogovori između Željeznica Srbije i Željeznica Republike Srpske da se u kanjonu Rzava na dijelu pruge od Vardišta do Dobruna odredi još stajališta, kako bi turisti imali mogućnost da fotografišu ove predjele”, rekao je Karajidžić.

Za vožnju na pruzi od Mokre Gore do Višegrada koristiće se prevozna sredstva Željeznica Srbije i dva vagona koja pripadaju Željeznicama Republike Srpske. Prijedlog je da cijena vozne karte od Mokre Gore do Višegrada bude 800 dinara (14 KM) po osobi za odrasle i 400 dinara (7 KM) za djecu.

U Muzejsko-turističkoj pruzi “Šarganska osmica” u Mokroj Gori kažu da vlada veliko interesovanje za vožnju “ćirom”, pa je jedna grupa zaljubljenika starih lokomotiva parnjača rezervisala vožnju do Višegrada 7. aprila.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,