Humanitarci donijeli pomoć starici Julki Bandović

Agencije - 28. marta 2012. 058.ba

Julka Banović

RUDO – Ekipa Opštinske organizacije Crvenog krsta iz Višegrada posjetila je danas sedamdesetosmogodišnju Julku Bandović koja živi u selu Plemi kod Rudog i uručila joj pomoć.

Višegradski humanitarci su starici, koja od četvrte godine boluje od paralize obje noge i kreće se četvoronoške, uručili pakete hrane, sredstava za higijenu i ćebad.

„Starica se obradovala našoj posjeti jer smo prva ekipa humanitaraca koja je još u toku rata prekoračila njen prag i donijela joj hranu da ne ne bi umrla od gladi“, kaže tehnički sekretar Crvenog krsta u Višegradu Slavica Marković.

Julka Bandović živi sama više od pola decenije u skromnoj kućici na kraju sela Pleme od 41 KM socijalne pomoći i pomoći humanih ljudi. Na koljena stavlja drvene nanule da bi se lakše kretala četvoronoške. Vodu sa izvora, dok je nisu uveli u kuću, nosila je u kantici u zubima sa izvora.

Julka nema ličnu kartu, nikad nije glasala na izborima niti putovala iz svog sela.

Novinari Srne su 2000. godine prvi posjetili usamljenu staricu i objavili reportažu o njoj nakon koje su joj u humanitarnim akcijama nabavljen radio i tv aparat, promijenjen namještaj i obezbijeđene ostale potrepštine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: