Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Petar Đokić posjetio Višegrad

01. marta 2012. 058.ba

Ministar Petar Djokić u Višegradu

VLADA ĆE FINANSIJSKI PODRŽATI RAZVOJNI PROGRAM FKL-a

VIŠEGRAD – Višegrad je u vrhu opština Republike Srpske u kojoj je proteklih godina, sredstvima Vlade Srpske, učinjeno mnogo na stambenom zbrinjavanju boračkih populacija, izjavio je Petar Đokić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske nakon razgovora sa načelnikom Višegrada Tomislavom Popovićem i njegovim saradnicima, kome je prisustvovao i Dražan Perendija, predsjednik Predsjedništva BORS-a.

-Nastavićemo sa programom socijalnog zbrinjavanja radnika koji su u procesu privatizacije ostali bez posla. Vlada Srpske za te namjene u 2011. godini izdvojila je 20.000.000, a za ovu godinu planiran je iznos od 10.000.000 maraka, izjavio je Đokić.

On je istakao da je za Višegrad i šire područje od izuzetnog značaja izgradnja „Andrićgrada“ i Andrićevog Instituta.

-Kada budu gotovi svi sadržaji ovog kompleksa Višegrad će biti u prilici da u punom kapacitetu realizuje sve turističke razvojne planove, koji su od izuzetnog značaja za Republiku Srpsku i širi region. Biće to centar za realizaciju brojnih kulturnih sadržaja. Jednom riječju ovaj projekat će, dugoročno gledano, značajno unaprijediti cijeli ovaj kraj, pa i region, uvezivanjem ljudi sa obadvije strane Drine putem prekograničnih projekata, precizirao je Đokić.

Đokić je prije razgovora u opštini obišao proizvodne pogone Fabrike kugličnih ležajeva u Kustur Polju kod Višegrada, koja zapošljava 57 radnika i kompletnu proizvodnju izvozi.

-Za kompletiranje postojeće i nabavku opreme za novu proizvodnu liniju Vlada Republike Srpske će iz sredstava podrške privrednog razvoja, te povoljnim komercijalnim kreditima, podržati razvojni plan ove fabrike, jer će se time omogućiti novo zapošljavanje, što je od velike važnosti, naglasio je Đokić.

Načelnik Višegrada Tomislav Popović je izrazio očekivanje da će resorno ministarstvo pomoći stambeno zbrinjavanje preostalih dvadesetak najprioritetnijih boračkih porodica, te u program socijalnog zbrinjavanja uvrstiti i radnike višegradske Teks mode.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,