Moguće sve koalicije i tri kandidata za načelnika

Agencije - 06. marta 2012. 058.ba

Opština Foča

FOČA – Stanovnici Foče će na sljedećim lokalnim izborima najvjerovatnije birati između tri kandidata za načelnika opštine. Jednog iz koalicije SNSD-DNS, drugog iz SDS-a i trećeg u ime Nove socijalističke stranke aktuelnog načelnika Zdravka Krsmanovića koga opozicija optužuje da je već započeo predizbornu kampanju.

Nosioci lokalnih klubova odbornika i predsjednici partija kažu da se već oglasila pištaljka za početak predizborne trke i tvrde da su u toku pregovori o tome ko će sa kim u koaliciju.

U stranačkim kuloarima se špekuliše da će SDS-ov kandidat za načelnika biti Radenka Srndović, dok je u opticaju i član stranke, Miloš Lazović. Ako se ne kandiduje Zdravko Krsmanović, u ime NSP-a kandidovaće se Olivera Elez, a u SNSD-u koji će u koaliciju sa DNS-om još uvijek nema nikakvih špekulacija koga će predložiti za načelnika. U SNSD-u kažu da su otvoreni za pregovore o mogućoj koaliciji sa svim strankama, ali se o zvaničnom kandidatu za izbornu trku nisu izjasnili.

– Radimo na jačanju stranke, kadrova, izradi programa i planova za izbore. Ispitujemo koji su problemi građana i opštine i kako ih na najbolji način riješiti. O kandidatu za nečelnika tek ćemo da se dogovaramo – rekao je potpredsjednik SNSD-a u Foči Ljubiša Ivanović.

Ivanović smatra da su drugi već počeli predizbornu kampanju, ističući aktuelnog načelnika Krsmanovića.

– Krsmanović je nedavnim gostovanjem na televiziji BN već počeo svoju kampanju, govoreći o snježnim nepogodama. On je pričao da mehanizacija odlično radi, da su svi putevi prohodni, da se hvataju pahulje u letu, a svjedoci smo i danas da su još neki putevi neprohodni. Firma koja je dobila na tenderu da čisti grad je “HG Inženjering”, a kako se priča, to je njegova firma – rekao je Ivanović.

Kako nezvanično saznajemo, SNSD će u koaliciju sa DNS-om. U DNS-u nisu demantovali koaliciju sa SNSD-om. Tvrde da je kampanja počela, i to prvo u Novoj socijalističkoj partiji.

– Znam da će moja koalicija uspjeti jer nećemo dati prednost ljudima koji ne poštuju ni zakon ni Boga da dođu do pozicija načelnika i rade kako hoće. Još nismo dogovorili koaliciju ali znamo da nećemo sa Krsmanovićem i SDA – kaže predsjednik DNS-a Radojica Mlađenović.

Predsjednik SRS-a Zoran Nikolić tvrdi da je sve u Foči stavljeno u predizbornu kampanju. Iako sve ukazuje da je koalicija SDS, PDP i Nova socijalistička partija uzdrmana i pri kraju, njeni članovi to i dalje ne potvrđuju.

– Još nismo dogovorili novu koaliciju, imamo svoju, a da li će to i dalje biti ta, ili ne, zavisi od ideja kako Foča treba da izgleda i od političkih interesa. Imamo jaku kadrovsku bazu i nemamo problem da izložimo kandidata, ali zbog pregovaranja sa koalicijom nećemo licitirati sa imenima – rekao je Vukan Stanković.

Krsmanović

Krsmanović tvrdi da će većina partija na izbore izaći samostalno.

– Što se tiče kandidata za načelnika obaviće se razgovori sa onim partijama koje su, u suštini, u opoziciji na republičkom nivou. U koaliciju sa SNSD-om i DNS-om nećemo sigurno. Mislim da će biti maksimalno tri kandidata, ja još nisam razmišljao da li ću se kandidovati, a moj zamjenik Olivera Elez je jedan od naših prijedloga – rekao je Krsmanović i dodao da će njegova izborna kampanja biti otvaranje kapitalnih investicija i ispunjenje obećanja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,