Ni traga od dva miliona maraka

Glas Srpske - 30. marta 2012. 058.ba

skupština
FOČA – Nismo mogli da glasamo za predloženi dnevni sjednice red zbog toga što u izvještaju o uređenju gradskog građevinskog zemljišta nije prikazano gdje su potrošena dva miliona maraka.

Ovo je izjavio predsjednik kluba odbornika SNSD-a u opštini Foča Ljubiša Ivanović, objašnjavajući zašto dnevni red jučerašnjeg skupštinskog zasjedanja nije dobio zeleno svjetlo lokalnih parlamentaraca.

Odbornici SNSD-a tražili su da se sa dnevnog reda povuku dvije tače u vezi sa realizacijom programa uređenja građevinskog zemljišta i aktuelizacija programa kapitalnih investicija, kako su obrazložili, zbog nepotpunih materijala.

– U samom izvještaju stoji da je za cijelu godinu utrošeno 117.000 maraka, a nema ništa o kapitalnim investicijama. Bespredmetno je raspravljati o nečemu gdje fale dva miliona investicija, a izvršna vlast neće da otkrije građanima gdje je taj novac utrošen. Ako su htjeli da se usvoji dnevni red mogli su da glasaju prilikom naše inicijative da se povuku te dvije tačke dnevnog reda, a i dužni su sami da sebi obezbijede skupštinsku većinu – rekao je Ivanović.

Predsjednik kluba odbornika SDS-a Vukan Stanković je bio uzdržan prilikom izjašnjavanja o prijedlogu dnevnog reda, dok su ostali odbornici te stranke glasali za.

– Podržao sam dnevni red, ali sam bio uzdržan o pitanju amandmana da se jedna tačka briše iz dnevnog reda. Smatram da je tokom rasprave trebalo iznijeti sve razloge ili ne usvojiti predloženi materijal – rekao je Stanković.

Predsjednik Skupštine Lutvija Šukalo je potvrdio da je ovo prvi put da se sjednica prekida na takav način.

– Ovo je neodgovorno od strane pojedinih odbornika čiji su predstavnici učestvovali u radu kolegijuma Skupštine gdje smo dogovorili i utvrdili jedinstven prijedlog dnevnog reda. Na kolegijumu ništa nije bilo sporno i dnevni red je tada jednoglasno usvojen – rekao je Šukalo.

Neslaganje
Skupština opštine Foča još nije usvojila rebalans budžeta za prethodnu, prijedlog budžeta za tekuću godinu, izvještaj o radu načelnika za prošlu i plan rada za ovu godinu. Kakva je situacija u ovoj lokalnoj zajednici pokazuje i jučerašnja sjednica parlamenta koja je završena i prije nego što je počela.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,