Opet bez zaslužene medijske pažnje održana premijera „Jazavac pred sudom“

Savo Škobić - 07. marta 2012. 058.ba

Jazavac pred sudom - Višegrad

VIŠEGRAD – U nedelju, 4. marta ove godine, uz prilično dobru posjetu održana je premijera Dramskog studija Doma kulture “Jazavac pred sudom”, Petra Kočića.

Igrali su: Miladin Andrić, Marina Glogovac, Dalibor Marković, Nikola Glogovac i Dejan Lekić. Scenograf je bio Miroljub Babić a režiser ja, Savo Škobić.

Publika je, kao i do sada, bila oduševljena.

Zbog čega višegradski novinari, dopisnici raznih medija već par godina ignorišu rad i ne posjećuju predstave Dramskog studija Doma kulture, nije mi poznato.

Nakon svake naše predstave publika je prezadovoljna i zovu nas nakon par dana da bi izrazili svoje žaljenje što o tome nije obaviještena šira javnost kao što se to dešava u drugim gradovima.

Sve naše snimljene predstave su na internetu i jako su gledane. Mislim da je u pitanju sindrom malog grada, gdje je sport glavni a tu je i utrka za sredstvima iz budžeta. Prema onoj narodnoj „O čemu se ne govori to se i nije dogodilo“, ispada da su u Višegradu jedino aktivna sportska drušva, pa i tu ima favorizovanih i onih o kojima se malo govori. Politika se, na žalost, uvukla u sve pore naših života. Mladi moraju da sa više hrabrosti izlaze u javnost i izbore se za pažnju koju zaslužuju. Mi stariji pojedinci smo malobrojni da bismo to mogli sami učiniti.

Neka ovo mahanje na kraju predstave bude njima u pozdrav!

Na ovo moje pisanje, ispod zajedničke fotke na kraju predstave, na fejzbuku su stigli mnogi komentari. Izdvajam neke:

Kud Srpski Soko Višegrad: Nažalost čika Savo, sve nam je tako, mi postojimo 11 godina, i sami znate da probe radimo na betonu, u holu srednje škole, i jos plačamo prostor. Za ovih 11 godina nismo uspjeli obezbjediti ni prostor gdje bi mogli pokazati sve te naše zahvalnice, diplome i sve ostalo, gdje bi mogli lijepo dočekati naše goste. Na kulturu su, izgleda, svi zaboravili.U svakom slučaju Vama svaka čast sto se borite i upućujete djecu na pravi put.”

Žillavi Pfc: E zbog toga, dragi moj Savo, mnogi od nas u Vg dolaze samo kao turisti… Veliki pozdrav iz sunčanog Beograda!!!

Boško Borjanović (Čikago): Već dugo godina sa oduševljenjem pratim rad mladih višegradskih glumaca i zbog toga uzimam sebi za pravo da ovo prokomentarišem.
Pa ako publika pozove njih umjesto što zove vas i upita kad će početi da pišu nešto o vama, možda bi to dalo nekih rezultata ili ako pošalju pismo u novine i televiziju. Sa youtuba pošaljite link onima koji bi prepoznali kvalitet i dali tome odgovarajuću medijsku pažnju, pa ako neće Višegradska sredstva javnog informisanja hoće nečija „tuđa“. U današnje vrijeme interneta niko ne može zaustaviti informaciju, a ne košta ništa staviti to na internet. Snimite neke kratke video snimke, bar to možete, glumce imate… nešto što će zapeti za oko na internetu….

Šljivar Božidar: Za amatersku kulturu, pozorište nikada nije bilo para na ovim prostorima a ti si živi dokaz da se ona radi, da djeca, mladi izvode predstave i stiču kulturu i znanja iz pozorišta, filma, umjetnosti. Čestitam ti na tome i uvjek ćes imati svoje poklonike i neće te njihova šutnja pokolebati .

Fadil Pelesić (kulturnjak iz Dervente): “Oni koji odlučuju nemaju osjećaj za kulturu i to je problem ovdje na Balkanu, bez izuzetka. Za krkanluke se nađu sredstva, ali kad treba podržati mlade i odvojiti ih od uticaja ulice, javljaju se problemi. Dok ima „budala“ u koje i sebe smatram, stvari će ići nekako. Ali te „budale“ pripadaju malo starijoj generaciji i kad one odu – biće kraj. Na žalost, mnogi to neće ni primjetiti.”

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,