Prikupiti podatke o djeci stradalih boraca

Agencije - 28. marta 2012. 058.ba

Foča-panorama

FOČA – Osnivanjem Odbora potomaka poginulih boraca iz Foče trebalo bi da bude formirana jedinstvena baza djece poginulih boraca, od kojih je većina nezaposlena i koji očekuju pomoć Republike Srpske, rekla je Srni predsjednica Odbora Milena Ivanović.

Ivanovićeva je rekla da će od Zavoda za zapošljavanje i ostalih institucija prikupiti podatke za jedinstven registar potomaka.

Odbor namjerava i da sa privrednicima razgovara o mogućnostima zapošljavanja njihovih članova.

„Do sada smo dobijali stipendije za školovanje samo iz opštinskog ili republičkog budžeta. Bilo je malo podrške privrednih kolektiva. Namjera nam je da nas podrži što više privrednika, da bi naši članovi i nakon pripravničkog staža imali priliku da dobiju zaposlenje u njihovim preduzećima“, rekao je potpredsjednik Odbora Mladen Fuštar.

Prema nezvaničnim podacima, u 63 opštine Republike Srpske ima oko 1 500 nezaposlene djece poginulih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: