Skupština poljoprivredne zadruge Rogatica

31.03.2012.

poljuprivredna zadruga
ROGATICA – Danas je u skupštinskoj sali opštine Rogatica održana osnivačka skupština poljoprivredne zadruge Rogatica. Uz prisustvo velikog broja povratnika i naših sugrađana koji žive u Sarajevu ovom skupštinom je predsjedavao gos.Ibrahim Osmanović. Vodila se konstruktivna rasprava, a sve u cilju što boljeg početka rada ove zadruge, koja će sama po sebi uvezati sve naše povratnike kako bi život nama bio lakši i kvalitetniji.

Kvalitet je, velika odlučnost naših sugrađana da ovim projektom pomognu ostanak i opstanak nezaposlenih povratnika, iniciraju naše sugrađane koji se nisu još odlučili šta sa velikom zemljom koju posjeduju, a ista je neobrađena, evo prilike da sa svojim radom i zarade. Formirana su tijela skupštine koja su potrebna za registraciju udruženja a naredna skupština će se održati za 15 dana.

Ovo je nova snaga koja obećava. Ovakve projekte moramo podržati.  Za prve rezultate treba malo sačekati, to je vremenski ciklus od godinu dana kada će se pokazati opravdanost ovakvog projekta, pogotovu ako nam je prisutna činjenica da nas očekuje u narednim godinama težak vremenski period ovo je način da možemo živjeti svoj život i od svoga rada.

Kako reče general Grabovica:Naš kraj je skrbio Sarajevo sa hranom, a sad je situcija obrnuta, nosimo hranu iz Sarajeva, ali znaj te da Sarajevo traži našu hranu svakim danom. Perspektiva je u proizvodnji hrane i to je nova snaga za nas povratnike.