Skupštinska većina „pala“ na Dnevom redu

06. marta 2012. 058.ba

Rudo-32. sjednica

RUDO – Današnji nastavak 32. sjednice SO Rudo završen je, a da sjednica praktično nije ni održana, jer odbornici nisu izglasali predloženi Dnevni red. Da podsjetimo, sjednica je prekinuta prije osam dana kada su odbornici opozicije blokirali Radno predsjedništvo i tako onemogućili održavanje sjednice. Razlog ovakvog ponašanja opozicionih odbornika datira još iz januara prošle godine kada se dogodila čuvena „jaijada“ „događanje naroda“ pištale trube i pištaljke i prekid 22. sjednice povodom imenovanja direktora Doma zdravlja, po čemu se Rudo pročulo u Republici Srpskoj i šire.

Ovog puta je bila sporna 14. tačka Dnevnog reda kojom je pozicija htjela, po ko zna koji put, da poništi odavno završeni konkurs za izbor direktora Doma zdravlja i ponovo za VD imenuje stomatoloha Dr. Kusmuka koji i do sada vršio tu dužnost još od sredine 2010. godine, sa malim prekidom krajem prošle godine kada je na vlasti kratko bila sadašnja opozicija. Ovim bi Dr. kusmuku bilo obezbeđeno mjesto do lokalnih izbora, a već se u gradu pričalo da je on kandidat SNSD-a za načelnika opštine.

Na današnjem nastavku 32. sjednice ni odbornici pozicije, okupljene oko SNSD-a, nisu bili jedinstveni, pa je za dnevni red glasalo samo 7 od potrebnih 9 odbornika. Očigledno je da su i u redovima pozicije u proteklih 8 dana neki imali kontakte sa opozicijom i prihvatili njihove argumente. Cijeloj smutnji su doprinijeli i različiti stavovi ministarstava za Lokalnu upravu i ministarstva Zdravlja. Svakako da je na ovakav stav odbornika imala uticaja odluka Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, kojom je odbijena tužba Dr. Kusmuka kao neosnovana, povodom predhodno raspisanog konkursa. Sve u svemu, danas je stavljena tačka na „slučaj“ izbora direktora Doma zdravlja, jer će Konkursna komisija morati rješavati po raspisanom konkursu i izvršiti izbor direktora. Na mjesto direktora prijavili su se Dr. Kusmuk, stomatolog, i Dr. Marina Milikić, specijalisata ginekolog.

Kako je izjavio predsjednik SO Rudo Dobrisav Milinković dopisniku lista „Novosti“, ovog, ili početkom sledećeg, mjeseca, biće zakazana 33. sjednica, ali bez sporne 14. tačke.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Milovan Kostić

Rođen u Foči. Do početka rata radio kao pomoćnik direktora za praktičnu nastvu u Srednjoškolskom centru Rudo. Bio koordinator projekta Narodna kancelarija i administrator Narodne kancelarije Rudo u Centru za odgovornu demokratiju „Luna“ Rudo.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Milovan Kostić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,