Sve uspješniji mladi višegradski džudista Vasilije Šipčić

30. marta 2012. 058.ba

Vasilije Šipčić

USPJEŠAN JUNIOR MEĐU SENIORIMA

VIŠEGRAD – Među brojnim sportskim klubovima u Višegradu, po masovnosti i sve vrijednijim sportskim uspjesima ističe se džudo klub Višegrad”. Bez svake sumnje njihov najistaknutiji član je Vasilije Šipčić, još uvijek junior, koji se sve češće i sve uspješnije takmiči i među seniorima.

Ovaj devetnaestogodišnjak maturant je Srednje škole “Ivo Andrić” u Višegradu, ali mu to ne smeta da redovno trenira i takmiči se u kategoriji do 100 kilograma.

-Nosilac sam braon pojasa i na brojnim domaćim i međunarodnim džudo takmičenjima ostvario sam zapažene rezultate, uz pregršt medalja, diploma i pehara, priča ovaj mladi džudista.

On dodaje da za sve rezultate koje je do sada postigao najviše duguje ocu Vučeti, nosiocu crnog pojasa – treći dan, od koga je naučio prve tajne ovog olimpijskog sporta.

-Naravno, od njega i danas, u ulozi trenera, dobijam najdragocjenije savjete pred važne nastupe, naglašava Šipčić.

Na nedavnom medjunarodnom turniru Laktaši open, na kome su nastupili džudisti iz osam zemalja, učestvovao je zajedno sa klupskim kolegom Ognjenom Tošovićem.

-Ognjen je bio srebrni, a ja sam u konkurenciji juniora osvojio zlatnu, a u konkurenciji seniora srebrenu medalju, kaže Šipšić.

Bez svake sumnje postignuti rezultati na turniru u Laktašima najbolja su potvrda njegove dobre forme, što je itekako važno pred predstojeće džudo prvenstvo Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, koje će se održati u Trebinju.

-Moje su ambicije da na prvenstvu u Trebinju postanem prvak BiH u kategoriji do 100 kilograma. Naravno, to bi mi otvorilo vrata reprezetaciji BiH i nastup na Balkanskom, Evropskom i Svjetskom džudo prvenstvu, priželjkuje ovaj mladi, daroviti i izuzetno perspektivni džudista iz Višegrada.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,