Uništeno 66 kilograma neispravne hrane

Agencije - 08. marta 2012. 058.ba

Prodavnica

ROGATICA – Zdravstveno-sanitarna inspekcija opštine Rogatica u prošloj godini zabranila je promet i uništila na licu mjesta oko 66 kilograma i 67 litara zdravstveno neispravne hrane, te 72 komada nebezbjednih predmeta opšte upotrebe isteklog roka trajanja, rekla je danas Srni inspektor Ranka Savić.

Savićeva je istakla da je zabranjen promet i naređeno vraćanje proizvođaču oko 165 kilograma hrane nepotpuno deklarisanih sastojaka, kao i 64 predmeta opšte upotrebe.

Od 265 obavljenih kontrola prošle godine, u 68 slučajeva ili 25,7 odsto utvrđeno je stavljanja u promet neispravnih namirnica isteklog roka trajanja i nebezbjednih predmeta opšte upotrebe.

Podnesena su dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdata dva prekršajna naloga.Donesena su 92 rješenja kojim je naređeno uklanjanje nedostataka, odnosno sanitarni pregledi, zabranjen je promet nepravilo deklarisane hrane i naređeno vraćanje proizvođaču, kao i promet nebezbjednih predmeta opšte upotrebe. Doneseno je i šest rješenja zabrane rada kliconošama.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,