Uskoro počinje druga faza uređenja Glavičkog potoka

19.03.2012.

Glavički potok

PROJEKAT NA KOJI SE ČEKA DECENIJAMA

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović i direktor preduzeća „Romanijaputevi“ Sokolac, Mirko Pandurević, potpisali su ugovor o realizaciji projekta druge faze uređenja Glavičkog potoka u Višegradu, čija je vrijednost 500.000 maraka, a u cjelosti se finansira iz budžeta opštine Višegrad.

Po riječima Mirka Pandurevića projektom je predviđen nastavak radova na uređenju Glavičkog potoka, izgradnja dijela saobraćajnica, te drugi prateći radovi, u šta spadaju svi fekalni i kišni slivnici.

-Naša operativa je spremna da odmah uđe u posao na realizaciji ovog, za stanovnike padinskih dijelova Višegrada, izuzetno značajnog projekta, rekao je Pandurević.

Prema potpisanom ugovoru predviđeni rok za završetak radova u drugoj fazi uređenja Glavičkog potoka je 150 dana od uvođenja u posao.

Načelnik Višegrada Tomislav Popivić naglašava da je ovo jedan od brojnih, ali izuzetno značajnih infrastrukturnih projekata, na koji se u Višegradu čekalo godinama, pa i decenijama.

-Ovom fazom, a posebno završnom, koja će se najvjerovatnije realizovati naredne godine, stanovnici Glavice, Pionirske ulice, te naselja Vučine konačno će riješiti dugogodišnje probleme sa kanalizacijom i otpadnim vodama, a kvalitetno će se riješiti i njihovo saobraćajno povezivanje sa centrom grada, ističe Popović.

On dodaje da opština Višegrad ima odličnu saradnju sa preduzećem „Romanijaputevi“ Sokolac, koje ima svoju Radnu jedinicu u Višegradu.

-Radi se o provjerenom izvođaču s kojim i u ovoj godini realizujemo nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata, kaže Popović.