Varda među elitom

23.03.2012.

KK Varda HE

VIŠEGRAD – Plasmanom u Ligu 6 BiH košarkaši Varde HE ostvarili su istorijski uspjeh jer se prvi put nalaze u elitnom društvu.

Klub iz Višegrada u ovo prvenstvo krenuo je s jasnim ciljem i želio je da izbori opstanak. Međutim, ukazala im se prilika da ostvare nešto više od toga, a oni su to iskoristili na najbolji mogući način. Trener Varde HE Dragoljub Vidačić ponosan je na svoje igrače, koji su ostvarili veliki uspjeh.

– Na samom početku spremali smo se da izborimo opstanak, a kako smo videli da ima slabijih ekipa od nas, istakli smo novi cilj i želeli smo plasman u sredinu tabele. Prvi deo prvenstva nismo igrali dobro, dok su mnogo bolje partije u nastavku šampionata donele plasman među šest najboljih ekipa, što je velika stvar za naš klub i grad. Pobeda na strani protiv Leotara potvrdila je da imamo dobar tim, koji je sazreo kroz ovu ligu – istakao je Vidačić.

Prema riječima mladog stručnjaka višegradske ekipe, oni nemaju poseban cilj u Ligi 6 i to gledaju kao nagradu za dobre partije ove sezone.

– Takmičenje u Ligi 6 vidimo kao dobru priliku da naši mladi igrači napreduju i steknu iskustvo igranja protiv mnogo jačih ekipa. Oni su do sada uglavnom odlazili na odmor u ovom periodu, dok će sada mnogi od njih prvi put igrati u jakom ritmu. Ne zanosimo se plasmanom u polufinale, mada bismo rado iskoristili šansu ukoliko nam se ukaže – dodao je Vidačić.

Uprava Višegrađana nije bila u stanju da se dodatno pojača za nova iskušenja, pa je tako Jakova Simića, koji je napustio klub, zamijenio Nemanja Stanimirović iz Tamiša.

– Već odranije smo znali da će nas Simić napustiti i tražili smo adekvatnu zamenu. Doveli smo Stanimirovića, koji igra na poziciji krila. Odlazak Simića jeste hendikep za nas i novog igrača moraćemo što pre da uklopimo u naš sistem – zaključio je Vidačić.

Favoriti

Trener Vidačić smatra da je prvi favorit za osvajanje titule ekipa Širokog.

– Po svemu prikazanom ove sezone prvi favorit je Široki, koji je odlično igrao u Jadranskoj ligi. Ako zadrže ovu formu, teško će ih bilo ko zaustaviti. Odmah za njima je Igokea, koja traži svoju šansu, dok će ostali klubovi vrebati iz prikrajka – rekao je Vidačić.