Zajednički interes – energetika, putevi i turizam

Agencije - 07. marta 2012. 058.ba

Svetozar Pudarić

FOČA – Načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović danas je sa potpredsjednikom Federacije BiH Svetozarom Pudarićem i premijerom Bosansko-podrinjskog kantona Emirom Fraštom razgovarao o razvojnim planovima u oblasti energetike, saobraćaja i turizma, koje ovo područje ima u okviru regije „Euro-Drina“.

„U tom smislu razgovarali smo i o privlačenju inostranih projekata“, rekao je Krsmanović nakon sastanka.

Pudarić je izrazio nadu da će razgovori, poput današnjeg u Foči, inicirati i razgovore na višim nivoima.

„Očekujemo da će o zajedničkim interesima stanovništva i iskorištenosti prirodnih potencijala u gornjedrinskoj regiji konkretno razgovarati i vlade Republike Srpske i Federacije BiH, ali i Savjet ministara BiH, a pogotovo oko kandidovanja zajedničkih projekata za inostrana sredstva“, rekao je Pudarić.

On je kao prednost istakao priorodne potencijale, koje zajednički dijele opštine iz Srpske i Federacije u Gornjem Podrinju.

Na pitanje hoće li posjetiti Srbe povratnike u Goraždu, Pudarić je rekao da neće, s obrazloženjem da ih je „posjetio ranije“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,