Zaposlili osam invalida

C. M. - 29. marta 2012. 058.ba

invalidi
ROGATICA – Udruženje ratnih vojnih invalida (RVI) jedna je od najmlađih nevladinih i neprofitnih organizacija u našoj opštini. Formirano krajem jula 2009. sa osnovnim ciljem da štiti i proširuje interese ratnih vojnih i svih drugih invalida.

– Okupilo je preko 250 invalida od kojih se već 114 učlanilo u fond solidarnosti koji je osnovan da uz prilog od dvije marke odbijene od mjesečnih invalidnina sa kojim će udruženje pomagati najugroženijim članovima kod teške bolesti kupovinom lijekova, pri sahranama umrlog invalida ili članova porodice i sličnim prilikama, reče predsjednik Udruženja Ilija Devura.

Samo u prošloj godini novčanu pomoć u visini od po 100 maraka primilo je 20 invalida. Sa istim iznosom pomogli smo i četiri invalida pri sahranama članova porodica i jednu porodicu umrlog RVI sa 200 maraka. Našim članovima pomogli smo i pri kupovini lijekova i ogreva, besplatnoj pravnoj pomoći i u nekim drugim prilikama, dodao je Devura.

Ono sa čim se u Udruženju posebno ponose jeste činjenica da su uz podršku Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Republike Srpske kroz projekat samozapošljavanja zaposlili šest i kod poslodavaca dva invalida.

– Radi se o invalidima od četvrte do osme kategorije. Sudeći prema najavama i ove godine biće novog zapošljavanja invalida. DOO „Rađen“ već je zatražio da posredujemo kod zapošljavanja jednog, a Samostalna građevinska radnja „Kuća stil“ dva invalida. Ima najava i iz nekih drugih preduzeća koja žele da zaposle invalide uz podršku Fonda za zapošljavanje i samozapošljavanje, koja se kreće i do 5.000 maraka, kazuje Dveura.

Devura reče da Udruženje ima dobru saradnju sa kabinetom načelnika opštine, a iz budžeta za podsticaj njihovog rada prošle godine dobili su 3.500 maraka. Nadaju se da i ove godine neće biti manje.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,