„Ćiro“ vozi i vanredno

Agencije - 08. aprila 2012. 058.ba

Turisti dočekani hljebom, solju i rakijom

Turisti dočekani hljebom, solju i rakijom

VIŠEGRAD – Grupa od 30 turista iz Njemačke, Švajcarske, Austrije i Holandije vozila se danas iz Mokre Gore u Višegrad „Šarganskom osmicom“ van sezone, koja počinje 15. aprila.

„Oni su zainteresovani za vožnju `ćirom` jer im je interesantna trasa pruge od Mokre Gore do Dobruna koja prolazi kanjonom rijeke Rzav i na kojoj je veliki broj tunela, vijadukata i vidikovaca“, rekao je vođa turista Dragan Jovanović iz Beograda.

Među ljubiteljima uskih pruga i lokomotiva parnjača iz evropskih zemalja vlada veliko interesovanje za vožnju turističkom prugom na ovoj relaciji, a u toku ove turističke sezone biće još mnogo ovakvih tura, rekao je Jovanović.

Prema programu putovanja, parnjača sa kompozicijom „Šarganske osmice“ staje na više mjesta gdje turisti izlaze iz voza i fotografišu njega i okolinu gdje je stao.

Turisti su u Višegradu posjetili most Mehmed paše Sokolovića na Drini gdje su se fotografisali i vratili se u Mokru Goru.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,