Građevinska cijena korisne stambene površine 400 KM

Nezavisne novine - 03. aprila 2012. 058.ba

SO Rogatica
ROGATICA – Skupština opštine Rogatica usvojila je danas odluku o visini građevinske cijene korisne stambene površine po metru kvadratnom u visini 400 KM, što će biti osnovica za izračunavanje jednokratne rente na području opštine.

Odbornici su prihvatili odluku o visini bazne cijene troškova uređenja gradskog građevinskog zemljišta u 2011. godini u visini 40 KM po metru kvadratnom, što predstavlja 10 odsto od prosječne građevinske cijene korisne stambene površine.

Opštinski parlament je usvojio informaciju o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, a prihod po ovome osnovu je planiran u visini 7.196 KM.
U opštinskom Odjeljenju za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove u postupku je 13 neriješenih zahtjeva, od čega osam za legalizaciju stambenih objekata, dva pomoćna objekta i tri poslovna objekta.

Na sjednici je prihvaćena informacija o realizaciji projekta sanacije i rekonstrukcije objekata na području opštine u 2011. godini, kao i izvještaj o radu načelnika opštine Radomira Jovičića i Administrativne službe opštine za 2011. godinu, te odluka o izmjeni Statuta opštine, gdje se briše naziv naseljenog mjesta Vrasalići.

Skupština opštine imenovala je Komisiju za provođenje postupka za prijem 12 pripravnika u Administrativnu službu opštine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,