„Ivo Andrić u evropskom kontekstu“

Agencije - 12. aprila 2012. 058.ba

Ivo Andrić

VIŠEGRAD – U Višegradu će danas biti predstavljen višegodišnji međunarodni naučno-istraživački projekat pod nazivom „Ivo Andrić u evropskom kontekstu“, najavljeno je iz Informativne službe.

O ovom projektu će u Spomen-učionici Ive Andrića u Višegradu predstavnicima kulturnog i javnog života govoriti profesor Branko Tošović sa Instituta za slavistiku iz Graca iz Austrije.

Tošović će najaviti i Međunarodni simpozijum o romanu nobelovca Ive Andrića „Na Drini ćuprija“, koji je planiran za 4., 5. i 6. oktobar u Višegradu.

Na prošlogodišnjem Andrićevom simpozijumu, četvrtom po redu, koji je održan od 6. do 9. oktobra u Gracu o temi „Ivo Andrić – književnik i diplomata, u sjeni dva svjetska rata“, učestvovali su univerzitetski profesori i asistenti iz 19 gradova, a bilo je prijavljeno 65 saopštenja autora iz osam država.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,