Maturanti kao privrednici

Sreten Mitrović - 28. aprila 2012. 058.ba

maturanti
ROGATICA – Pod motom „Za ono što vrijedi novac ne štedi“ maturanti oba odjeljenja ekonomske struke Srednje škole , uz podršku lokalnih privrednih i javnih preduzeća, prošlog četvrtka, održali su drugu prezentaciju preduzeća za vježbe kao dio praktične nastave iz redovnog nastavnog plana i programa.

– Prezentacija je dio projekta EKO NET koji uz partnerstvo sa Ministarstvom za prosvjetu i kulturu Republike Srpske sprovodi „KulturKontakt“ i Savezno ministarstvo za nastavu, umjetnost i kulturu Austrije. U  školi formirana su četiri preduzeća za vježbu koja virtuelno imaju sve elemente koje imaju prava preduzeća. Tu su „radnici“, poslovni prostor, proizvodnja, komercijala, korespodencija, prodaja, novac, računovodstvo i sve drugo što prati svako realno preduzeće, reče mentor projekta i profesor praktične nastave Pejka Delić.

maturanti 1

– Preduzeće „Kiflica“ , dodaje ona, bavi se „trgovinom“ na malo proizvodima od brašna – hljeb, razna peciva, koleči i ostala tjestenina. „Pikolino“ je takođe trgovinsko preduzeće čija je „djelatnost“ trgovina na malo mješovite robe, „Sweety Tweety“trguje sportskom opremom, a „Bumerang“ bezalkoholnim pićima.

Ovogodišnjom prezentacijom, koja je izazvala veliko interesovanje ostalih učenika i profesora u školi, ali i građana, učenici su pokazali ozbiljnost u radu i stečena iskustva će im sigurno dobro doći kada budu sutra radili u stvarnim preduzećima smatra profesorka Delić. Učenica Mirjana Petrović kaže da rad u preduzećima za vježbe učenike usmjerava na timski rad, ažurno i uredno izvršavanje postavljenih obaveza, a prezentacija, iako virtuelna, bila je u neku ruku kruna našeg višemjesečnog rada. Ono što nas posebno raduje, dodala je ona, je to što su prava preduzeća u našoj opštini prepoznala naš trud i materiojalno podržali prezentaciju, na čemu im se posebno zahvaljujemo.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,