Mlađi pobjedio starijeg brata

24.04.2012.

mladost

ROGATICA – U 20. kolu prvenstva u Drugoj fudbalskoj ligi Republike Srpske grupa istok, fudbaleri drugoligaša Mladost prošlog vikenda na igralištu Sportsko-rekreacionog centra  u goste su primili komšije iz Stakorine u Čajniču i zasluženo pobijedili sa 2:0 (poluvrijeme 1:0).

Zanimljivost ovog komšijskog susreta bila je u tome što su dva brata Kulašević igrali jedan protiv drugog. Nikola u napadu našeg drugoligaša, a stariji brat Željko branio je na golu Stakorine. Uspješniji je bio Nikola koji ne samo da je nosio igru svoje ekipe, nego na žalost brata dao mu drugi gol i pokopao sve nade gostiju da se bar sa bodom vrate kući u Čajniče.

U cjelini uzev  drugoligaš je nadigrao  goste iz Čajniča. Od početka utakmice atakovali su ka njihovom golu i to im se ubrzo isplatilo. Jednu odbijeni loptu u 12 minutu iskoristio je Danko Cerović i kroz šumu nogu postigao vodeći gol. Iako je terenski bila stalno uspješnija, Mladost je drugi gol postigla tek u finišu utakmice kada je raspoloženi Nikola Kulašević smjestio loptu iza leđa starijeg brata Željka.

Za utakmicu sa Stakorinom trener Mladosti Dragan Jovanović povjerenje je dao Draženu Ljubincu, Dejanu Nikoliću, Zlatku Rajaku, Radomiru Đeriću, Draženku Despotoviću, Danku Ceroviću, Goranu Balčakoviću, Nikoli Kulaševiću, Siniši Tadiću, Nenadu Tošoviću i Radošu Zimonjiću.

Tokom utakmice Gorana Balčakovića u 46 minutu zamijenio je Stefan Spajić, u 77 minutu Despotovića je zamijenio Nemanja Ćaćić, a u 89 Nikolu Kulaševića Darko Nerić.

Bolji od ostalih bili su Dražen Ljubinac, Zlatko Rajak, Radomir Đerić, Danko Cerović, Siniša Tadić i Nenad Tošović, a igrač utakmice bio je Nikola Kulašević.

U prošlom, 19. kolu naš drugoligaš gostovao je u Milićima i izgubio sa 1:3, a u narednom 21. ide u goste Napretku iz Donjeg Šepka. Ako je mjeriti po mjestu na tabeli domaćina ove utakmice, moglo bi se nadati da naši fudbaleri ostvare dobar rezultat i dođu kući neporaženi.