Nove šume na 30 hektara

Sreten Mitrović - 10. aprila 2012. 058.ba

šume
ROGATICA – Popunjavanjem starih kultura u okolini sela Zakomo u Šumskom gazdinstvu „Sjemeć“ iz Rogatice, definitivno najuspješnijeg kolektiva tokom prošle godine u velikoj porodici Javnog preduzeća „Šume Republike Srpske“, uveliko je počela realizacija ovogodišnjeg plana šumsko-uzgojnih radova kroz koje je planirano da se izvrši popunjavanje starih kultura na 35, pošumljavanje goleti na 30 i prašenje, okopavanje i čišćenje starih kultura od korova na po 53 hektara, reče tehnički direktor Gazdinstva Marko Tomović.

– Od ponedeljka 2. aprila kada je akcija počela, dodao je on, svakog radnog dana radi u prosjeku oko 100 sezonskih radnika angažovanih od nezaposlenih u Rogatici. Pošto je neočekivano veliki broj zainteresovanih sezonaca, a u cilju bolje organizacije rada od prevoza do rada na terenu, uveli smo tri smjene tako da svaka smjena na rad ide treći dan. Na ovako organizovan način i tempo rada mi ćemo ovogodišnji plan bioloških investicija ostvariti za dvadesetak dana, a to znači da ćemo zasaditi planiranih 180.000 sadnica smrče i bijelog bora sa obloženim korjenovim sistemom i obaviti ostale planirane poslove.

Vrijednost investicije je 320.000 maraka i obezbjeđena su iz vlastite akumulacije.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,