Obavezno vezivanje pojasa i korištenje sjedišta za djecu

Agencije - 19. aprila 2012. 058.ba

INFO – Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske /MUP/ sutra počinje pojačanu kontrolu saobraćaja i kažnjavanje putnika koji ne budu koristili pojaseve na prednjim i zadnjim sjedištima, kao i roditelje koji budu prevozili djecu bez korištenja bezbjednosnih sjedišta.

Kazna za nekorištenje pojasa je 30 KM, a za nekorištenje bezbjednosnog sjedišta za djecu 40 KM.

Policija do sada nije sankcionisala nekorištenje pojasa na zadnjim sjedištima, pa ovom akcijom želi podstaknuti građane na tu obavezu kao i da koriste bezbjednosna sjedišta za djecu što bi doprinijelo smanjenju posljedica saobraćajnih nezgoda kako po vozače tako i na putnike u vozilu.

„Poštujući preporuke Svjetske zdravstvene organizacije koja je u svojim istraživanjima utvrdila da korištenje bezbjednosnih pojaseva značajno smanjuje broj teško povrijeđenih, odnosno smrtno stradalih u saobraćajnim nezgodama, MUP RS će nastaviti sankcionisanje ovih prekršaja i nakon akcije s ciljem povećanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju“, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Akcija “Produžite liniju života – vežite pojas“ počela je u martu ove godine, a nakon završene njene preventivne faze od sutra će policijski službenici početi sprovođenje represivne faze ove akcije.

Ovu akciju sprovodi MUP Srpske u saradnji sa Ministarstvom sabraćaja i veza, Auto-moto savezom i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,