Obilježen Dan Policije i MUP-a Srpske

05.04.2012.

dan policije

ROGATICA – Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća zadušnica pred Spomen-kapelom koja u Rogatici čuva sjećanje na 287 poginulih boraca Vojske i pripednika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pripadnici Policijske stanice i u našem gradu obilježili su Dan Policije i 20 godina rada MUP-a Srpske.

Posebna delegacija policijskih radnika posjtila je grob Pere Petrovića u porodičnom groblju u Mesićima, koji je, zvanični su podaci, kao prvi Srbin policajac, u 42 godini života, ubijen u Stanici policije Novo Sarajevo u noći između 4. i 5. aprila 1992. godine.

Pošto je Dan policije istovremeno i 20-godišnjica od Perinog mučkog ubistva, jer je pozvan da dođe u Stanicu u vrijeme kad nije bio na dužnosti, njegovu vječnu kuću u rodnim Mesićima posjetila je i njegova najuža porodica i komšije. Među njima je bila i Perina supruga Sloba koja, zanimljivo je, još živi u kolektivnom centru na Sokocu. Živa je i Perina majka Milka (87), ali iako živi u Mesićima, zbog godina i bolesti nije mogla doći da zalije suzama sinov grob.

Vijenac je položen i zapaljene svijeće i na spomen-obilježje na mjestu pogibije pripadnika Policije Slaviše Bjelakovića, koje se nalazi u krugu objekta „Bašta“ u centru našeg grada.