Odstrijeljen medvjed kapitalac

Sreten Mitrović - 07. aprila 2012. 058.ba

medvjed

ROGATICA – Lovcu iz Danske Jan Thingard Nilsenu(51)iz grada Soroe, veče između prošlog četvrtka i petka, 5/6. aprila, ostaće sigurno dugo u sjećanju. U privrednom lovištu Šumskog gazdinstva „Sjemeć“, na Bokšanici, odstrijelio je medvjeda teškog preko 350 kilograma.

– Odstrel je izvršen jednim hicem iz lovačkog karabina sa visoke čeke na mečilištu i to zadovoljstvo gosta iz daleke Danske, nakon što posebna komisija za ocjenu trofeja Gazdinstva uradi svoj dio posla, koštaće najmanje 7.500 maraka, jer se radi o medvjedu kapitalcu. Od tog iznosa „Sjemeću“ koji gazduze lovištem, po odbitku poreza i drugih obaveza, će ostati oko 3.200 maraka, reče referent za uzgoj i zaštitu divljači Veljka Balčak.

Kući u Dansku srećni i zadovoljni lovac ponijeće kao vrijedne trofeje glavu i kožu medvjeda, a meso će biti ponuđeno na prodaju.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,