Pobjedom nad Mladosti Varda HE ušla u završnicu Lige 6 sa ambicijama za polufinale

14.04.2012.

Varda HE - Mladost

VIŠEGRAD – Varda HE, bodrena domaćim navijačima, oslabljena neigranjem Srđana Golubovića zbog povrede, cijelu utakmicu je vodila, ali su gosti iz Mrkonjić Grada bili ravnopravan protivnik.

U prvom periodu kod Varde su se istakli Đerić i mladi Ivanović, ali su Mrkonjićani u drugom periodu igre smanjili prednost, tako da se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 36:33.

I u nastavku tvrda i izjednačena utakmica u kojoj, zahvaljujući trojkama Stanimirovića i Đerića, domaći košarkaši održavaju solidnu prednost.

U završnici utakmice opet do izražaja dolaze Vardini strijelci. Utakmica je, praktično, odlučena preciznim trojkama Markovića, Ivanovića, Đerića i Stanimirovića.

Tako su košarkaši Varde HE, pobjedom nad tradicionalno neugodnim protivnikom iz Mrkonjić Grada, najozbiljnije najavili borbu za plasman u polufinale Lige 6, za prvaka BiH.

Kod domaćih najefikasniji je bio Andrija Đerić sa 18, a kod gostiju Nenad Đorić, sa 19 poena.

Trener Mladosti Goran Sladojević rekao je da je u prilično izjednačenoj igri Varda zasluženo trijumfovala zahvaljujući, prije svega, trojkama Đerića i Stanimirovića.

-Nismo uspjeli da nametnemo ritam igre, imali smo dosta promašenih lopti, a nije nas išla ni trojka. Čestitam Vardi na zasluženoj pobjedi, kratko je ovaj važan međusobni duel prokomentarisao Sladojević.

Dragoljub Vidačić je rekao da Mrkonjićani u svojim redovima imaju dva odlična individualca koji su tokom cijelog meča vraćali Vardinu rezultatsku prednost.

-Moji igrači su izvukli zadnji atom snage, a prevagnula je i želja za trijumfom. Mislim da smo zaslužili ovu pobjedu igrajući pametno u odbrani, mada u napadu nismo briljirali. Ipak, sve je to bilo dovoljno za ovu značajnu pobjedu, izjavio je Vidačić.

On je naglasio da imaju realne šanse za plasman u Polufinale, obzirom da im u zadnjem kolu gostuje Sarajevska Bosna.

-No, bez šansi nisu Mladost i Čapljina. Treba sačekati rezultate naredna dva kola, a mi ćemo pokušati kroz te utakmice sa jakim protivnicima u gostima, Igokeom i Širokim, malo odmoriti ekipu i uigravati igrače koji saniraju povrede, pojasnio je Vidačić.

Varda HE - publika

VARDA HE-MLADOST 66:58 (36:33)
(20:14, 16:19, 12:10, 18:15)

Gradska dvorana u Višegradu, gledalaca oko 900.

VARDA HE: Đurđević, Đerić 18, Marković 8, Lakić, Vuković 2, Damjanović 13, Mirković, Ivanović 8, Kajević, Stanimirović 10, Čarapić, Mičeta 7.
Trener Dragoljub Vidačić

MLADOST: Đorić 19, Ivanić, Đuranović, Milošević 8, Lerić, Bijelić 15, Hasandić 2, Kežić 3, Anđelić, Velimirović 7, Radanović 4, Mitrić.
Trener Goran Sladojević.

Delegat: Delegat Almir Akšamija (Sarajevo), Dragan Kralj (Trebinje), Medin Duškaj (Sarajevo) Božidar Radanović (Trebinje).

Rezultati utakmica 7. kola Lige 6:

Bosna Asa BHT – Igokea 67:82
Široki WWIN – Čapljina Lasta 96:64
Varda HE – Mladost 66:58

U narednom 8. kolu Lige 6, 17. i 18. aprila sastaju se:

Igokea – Varda HE
Mladost – Široki WWIN
Čapljina Lasta – Bosna ASA BHT