Sajam obrazovanja bez učešća državnih univerziteta

Agencije - 24. aprila 2012. 058.ba

foča

FOČA – Treći sajam obrazovanja, koji je danas održan u Foči pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i u partnerstvu sa agencijom „Akvarijus“, okupio je, uglavnom, predstavnike privatnih univerziteta.

Predstavnik Agencije „Akvarijus“ Jelena Babić rekla je novinarima da je poziv za učešće bio upućen svim visokoškolskim ustanovama, ali da je na Sajmu u Foči, u ime Univerziteta Istočno Sarajevo koji ima 17 fakulteta, učestvovao samo Tehnološki fakultet iz Zvornika.

Ona je dodala da ne zna razloge neodazivanja državnih univerziteta, ističući da je današnji sajam pokazao da je interesovanje maturanata za upis na fakultete u Srpskoj veliko, te da je organizovanje ovakvih sajmova opravdalo svoj cilj.

Član Unije studenata Republike Srpske Marko Živanović rekao je da je hendikep današnjeg sajma to što nisu učestvovali predstavnici državnih univerziteta, navodeći da će maturantima ovakvi skupovi, ipak, biti od velike koristi kada je riječ o izboru fakulteta.

Prezentaciji uslova upisa i načina studiranja na fakultetima u Republici Srpskoj prisustvovalo je stotinak maturanata fočanskih srednjih škola koji namjeravaju da se upišu na jedan od fakulteta.

Oni su ispunili anketne listiće koji će poslužiti Ministarstvu prosvjete i kulture pri planiranju upisa studenata na visokoškolske ustanove. Idući Sajam obrazovanja biće organizovan u Trebinju.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,