Na pomolu dva miliona maraka

Sreten Mitrović - 11. маја 2012. 058.ba

milovanovic
ROGATICA – Do kraja maja opština Rogatica, Srebrenica i Bratunac u Republici Srpskoj, Bihać i Drvar u Federaciji BiH trebalo bi da kod japannske razvojne agencije „JICE“(Džajka) apliciraju za dodjelu nepovratnih 12 miliona maraka u naredne četiri godine za ulaganja u razvoj poljoprivrede i ruralne infrastrukture, reče načelnik opštine Radomir Jovičić, koji je istovremeno i projekt menadžer u opštini Rogatica.

– Ovo je, dodao je načelnik Jovičić, dogovoreno na zajedničkom sastanku u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srpske čiji domaćin je bio ministar Miroslav Milovanović sa saradnicima. Uz načelnike opština koje će učestvovati u realizaciji ovog projekta i njihovi saradnici, prisustvovao je i gospodin HIRASHIMA JUN, savjetnik u agenciji „JICE“.

– Da bi odgovorili ovoj izvanrednoj i neočekivanoj prilici potrebno je da u ovom kratkom vremenu uradimo glavni projekat i podprojekte na osnovu kojih ćemo u narednih četiri godine, počev od 2013., u  opštinu Rogatica donijeti po 500.000 maraka. Ovim sredstvima trebalo bi da riješimo neke najaktuelnije probleme na putu unapređenja poljoprivredne proizvodnje, osim stočarstva čiji razvoj treba da se rješeva kroz druge projekte. Istovremeno, to je i prilika da konačno obezbjedimo kvalitetnu infrastrukturu (voda, putevi, električna energija) kao preduslov opstanka posebno mladih na selu, naglasio je načelnik Jovičić i dodao:

– Prve konture za ovaj prjekat imamo u Strateškom planu razvoja opštine za period 2011-2015. i samo ih treba detaljnije razraditi uz dodavanje novih koje se ovih dana budu nametnule. Stavićemo ih na papir, a tokom juna i jula zajedno sa predstavnici japanskog donatora radićemo na njihovom usaglašavanju.

Prema preliminarnom dogovoru opštine iz ovog projekta pojedinačno trebalo bi da na nepovratnoj osnovi dobiju po dva, a Bihać četiri miliona maraka.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,