Niče studentski dom u Foči

04.05.2012.

studentski dom

FOČA – Radnici bijeljinske firme “MD Perić” juče su započeli izgradnju studentskog doma u Foči, a objekat koji će moći da primi 350 studenata trebalo bi da bude završen za 212 dana.
Početku radova prethodilo je potpisivanje zapisnika sa nadzornim organom, Institutom za građevinarstvo iz Trebinja, na Medicinskom fakultetu u Foči.

– Stekli su se uslovi da uvedemo izvođača radova u posao. Prva faza izgradnje objekta čija je neto kvadratura četiri i po hiljade kvadrata su grubi građevinski radovi. Za prvu fazu Vlada RS je, prema ugovoru koji smo prethodno potpisali, predvidjela 1,6 miliona maraka – rekao je predstavnik Instituta za građevinarstvo Dejan Buha.

Đorđe Cvjetinović, rukovodilac radova iz firme “MD Perić”, rekao je da su zemljani radovi već počeli.

– Ozbiljno krećemo u rad, prvo zemljani radovi, a vrlo brzo ćemo krenuti i sa betoniranjem – rekao je Cvjetinović.

Dekan Medicinskog fakulteta u Foči Veljko Marić istakao je da je izgradnja studentskog doma značajna i za studente i za akreditaciju fakulteta.

– Kreditom od 20 miliona evra, koji je Univerzitet u Istočnom Sarajevu dobio od Vlade RS, završiće se druga faza studentskog doma. Studenti fakulteta u Foči dobiće smještaj na koji su godinama čekali, a fakultet će ispuniti uslove za akreditaciju, a to je mogućnost smještaja 20 odsto studenata u studentskom domu – rekao je Marić.

Branislav Marković, predstavnik Saveza studenata Medicinskog fakulteta, rekao je da je dom jedino što je do sada falilo studentima u Foči.

– Smještaj u domu olakšaće život i studiranje studenata u ovom gradu, rekao je Marković.

Smještaj za 350 studenata
Ugovor sa izabranim izvođačem radova i nadzornim organom za izgradnju studentskog doma 25. aprila potpisao je rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Mitar Novaković. Planirano je da se u studentskom domu u Foči obezbijedi smještaj za oko 350 studenata.