Novi asfalt do Borika

Sreten Mitrović - 23. маја 2012. 058.ba

put do Borika

ROGATICA – Radnici i mehanizacija A. d. „Romanijaputevi“ iz Podromanije kod Sokoca ovih dana punom parom rade na rehabilitaciji regionalnog puta Rogatica – Lijeska kod Borika u dužini od 14,6 kilometara.

– Dio poslova ,most kod Tatomirove kuće – Okruglo,urađen je prošle jeseni, a ovog proljeća “napadnuta“ je dionica kroz Osovsko polje i Bukov do, kazuje Milorad Lizdek,šef radilišta „Romanijaputeva“ .

– Koristimo svaki trenutak lijepog vremena i rade se sve faze poslova od saniranja klizišta, iskopa kanala, čišćenja propusta, nasipanja i proširenja bankina do polaganja prvog a uskoro i završnog dijela asfaltne podloge preko starog, od skoro 30 godina eksploatacije najvećim dijelom oštećenog, asfalta. Angažovali smo i najveći dio raspoložive mehanizacija među kojima su i dvije mašine za prostiranje asfalta zvane „finišer“. Posao ide dobro i dnevno se položi najmanje kilometar asfalta. Osovsko polje već smo prošli i idemo uz Bukov do, odnosno sve smo bliže Lijesci i kraju ovog zamašnog poduhvata, dodaje Lizdek.

Rehabilitaciju ovog puta finansira Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,