Obnoviti sudski postupak generalu Đukiću

Agencije - 21. маја 2012. 058.ba

Novak Đukić

FOČA – Predsjednik Odbora za predstavke, prijedloge i društveni nadzor Narodne skupštine Republike Srpske Radomir Pašić rekao je danas da će Odbor u narednom periodu raditi na tome da se obnovi sudski postupak generalu Novaku Đukiću, koji je pred Sudom BiH osuđen na 25 godina zatvora u slučaju „Tuzlanska kapija“.

Predsjednik Odbora, čiji su članovi danas posjetili generala Đukića u fočanskom zatvoru, rekao je da u Foču sa kolegama nije došao da ljude oslobađa iz zatvora, nego da u zakonskim okvirima sasluša njihove probleme.

„Prevashodno iz ljudskih i humanih razloga mora se tim ljudima pomoći. Konkretno, radićemo da se obnovi sudski postupak generalu Đukiću, za koga duboko vjerujemo da je osuđen bez sagledavanja valjanih argumenata i činjenica“, rekao je Pašić novinarima.

On je dodao da je dužnost svih institucija u Srpskoj da se angažuju i pomognu srpskim osuđenicima, zbog pravde, ali i saznavanja istine o događajima u proteklom građanskom ratu u BiH.

„Prvi zadatak odbora biće da se, iz ljudskih i humanih razloga, uputi zahtjev za premještajem generala Đukića u zatvor Tunjice kod Banjaluke, jer bi se tako generalova porodica manje izlagala dugim putovanjima i nepotrebnim troškovima kada ga posjećuje“, naglasio je Pašić.

Članovima skupštinskog Odbora su danas uručene i pismene predstavke šestorice srpskih osuđenika, koji kazne zatvora za navodne ratne zločine izdržavaju u fočanskom zatvoru.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,