Odobreno zapošljavanje 39 pripravnika

Agencije - 23. maja 2012. 058.ba

Rogatica

ROGATICA – U opštini Rogatica biće zaposleno 39 pripravnika kod 16 poslodavaca u okviru projekta Vlade Republike Srpske „Znanjem do posla“.

Organizator poslova rogatičkog Biroa za zapošljavanje Vera Damjanović rekla je Srni da će biti zaposleno 37 pripravnika sa visokom i dva sa višom stručnom spremom.

U opštini Rogatica biće zaposleno 12 pripravnika, u Javnom komunalnom preduzeću „Komrad“ i preduzeću „Pauer“ po tri,a preduzeća „Termag“, „Eksport-Sjemeć“, „Ikonić-komerc“, „Montenegros“, Centru za socijalni rad i Nova Tvornica prečištača po dva.

Planinsko dobro, Dječije obdanište, Turistička organizacija, Narodna biblioteka i Centar za kulturu zaposliće po jednog pripravnika.

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske refundiraće mjesečno 70 odsto neto plate pripravnika i 80 odsto doprinosa, dok ostatak plaća poslodavac.

Sredstva će biti refundirana nakon što bude dostavljen dokaz da je poslodavac pripravniku isplatio cijelu bruto platu od 995 KM.

Staž za pripravnike sa visokom stručnom spremom traje godinu dana, a sa višom devet mjeseci.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.